Opruimpraktijk De Waard - Leerdam
Miriam 06 - 44 81 08 45
info@opruimpraktijkdewaard.nl

Ervaringen

Ervaringen

“Het was voor mij best een stap om Miriam te benaderen en toe te laten in mijn huis. Ze ging daar gelukkig heel geduldig en begripvol mee om. Als eerst hebben we mijn bureau aangepakt, want daar irriteerde ik mij elke dag het meest aan. Ik kon er niet meer aan werken, een laptop kon er niet meer staan. Eén voor één hebben we van elk voorwerp beslist wat er mee zou gebeuren, wat een werk, maar ook een geweldig resultaat na een paar uur. Een bijna leeg bureau met daarop alleen de spullen die ik daadwerkelijk nodig heb als ik bezig ben met mijn werk of de administratie. Daarna zijn we in mijn slaapkamer aan de slag gegaan, wat een troep kwam daar uit. Nu zie ik mijn wekker weer en ook de foto’s van mijn dierbaren. Miriam hield me goed bij het werk, want ik kan nogal uitweiden over elk voorwerp dat ik vast heb, het is ook fijn alles weer even goed schoon te kunnen maken. Zelf ga ik nu verder met de overloop, met de tips die Miriam mij gegeven heeft, hoop ik nog veel meer aan te kunnen pakken (zoals de overvolle schuur).”

Erwin, Gorinchem

“Zo fijn om nu weer met een aantal personen aan de lege eetkamertafel te kunnen eten. Voordat Miriam kwam, lag er post van de afgelopen vijf jaar opgestapeld. Sommige enveloppen had ik niet eens opengemaakt, ik had geen idee hoe ik die chaos moest gaan ordenen. Samen zijn we aan de slag gegaan om alles te categoriseren en uiteindelijk een systeem te bedenken wat voor mij zou werken. Elke keer dat er nu post binnen komt, weet ik precies wat ik het beste kan doen, zodat het zich niet weer opstapelt. Het was best wel lastig voor mij om papieren weg te gooien, want het liefst bewaar ik alles. Miriam heeft mij daar goed bij geholpen door o.a. de juiste vragen te stellen, zodat ik telkens makkelijker een beslissing kon maken. Nu gaan we samen verder aan de slag met het opruimen van allerlei spullen op de grond in de woonkamer en ook de bovenverdieping komt nog aan de beurt. Stap voor stap komt er meer ruimte.”

Lieneke, Schoonrewoerd

“Mijn hoofd was vol en mijn agenda leeg, eigenlijk precies zoals Miriam het beschrijft op haar website. Ik vond het zo lastig om de vertaalslag te maken van alles wat er in mijn hoofd zit qua afspraken, to do-lijstjes, huishouden etc. naar een gestructureerde planning in mijn agenda. Samen hebben we alles op een rij gezet en eerst een globale weekplanning gemaakt, zodat er ruimte overbleef voor leuke of noodzakelijke dingen tussendoor. Het gaf mij zoveel rust en voldoening om alles overzichtelijk op papier te hebben en mijn hoofd was echt een stuk leger. Het blijft een uitdaging om elke keer consequent de agenda te vullen, maar ik weet wat ik er voor terug krijg!”

Marga, Leerdam